خودرو سدان چیست :

 

بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای Sedan یا Saloon از جمله کلاس های اصلی در طبقه بندی بدنه خودروها محسوب می شود و در تعریفی بسیار ساده !! Sedan ها معمولی ترین نوع خودروهای موجود در دنیا هستند.

سدان یا Sedan که در برخی اوقات به عنوان Saloon هم از آن نام برده می شود معمول ترین شکل خودرو در دنیا را دارد. این نوع خودروها در طبقه بندی خودروهای سواری معمولی قرار می گیرند و در اصطلاح عامیانه تر خودروهای سواری صندوقدار به عنوان سدان شناخته می شوند . ساختار کلی Sedan ها خیلی مشخص و واضح است ، سدان دارای سقف ثابت ، صندوق عقب مجزا ، دو ردیف صندلی و در بیشتر اوقات 4 درب دارد .

طراحی سدان متداولترین و مرسوم ترین نوع طراحی بدنه خودرو در دنیا محسوب می شود. اگر یک خودرو مثل پژو 405 یا سمند یا سورن یا حتی 206 از نوع SD داشته باشید و به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید قطعا نوع بدنه را سدان مشاهده خواهید کرد.

 

سدان

 

اما سدان ها هم خانواده کوچکی نیستند و خانواده بزرگی از کلاس بندی طراحی خودرو را به خودشان اختصاص داده اند ، سدان ها بر اساس ابعاد و طراحی به انواع و اقسام مختلفی طبقه بندی می شوند که از آن جمله می توانیم به سدان خانوادگی ، سدان خانوادگی کوچک ، سدان خانوادگی بزرگ ، سدان خانوادگی بزرگ نیمه لوکس ، سدان شهری ، سدان شهری متوسط ، سدان شهری بزرگ ، سدان بزرگ نیمه لوکس ، سدان بزرگ لوکس و ... اشاره کنیم .

حتما کمی گیچ شدید و این طبیعی است در واقع برای اینکه خودروسازها بتوانند طراحی های خودشان را ویژه و منحصر کنند این پسوند ها و پیشوندها را به اسامی سدان اضافه می کنند برای مثال شرکت Audi برای معرفی سدان هایی که برای خانواده و عمومی شهروندان مناسب است همیشه پسوند سدان خانوادگی را بر روی محصولاتش قرار می دهد بنابراین زیاد تعجب نکنید !

ظرفیت یک خودروی سدان 4 نفر است ، دو نفر در جلو و دو نفر در عقب ، یکی از اصطلاحاتی که برای معرفی کلاس سدان کاربرد دارد این است که سدان ها قابلیت قرار دادن یک چمدان در صندوق عقبشان را دارند !! این یک اصطلاح است که بیشتر به معنی امنیت بیشتر این خودرو در تصادفات دارد و مثلا اینگونه القاء می کند که اگر تصادفی از عقب اتفاق بیوفتند شما امنیت بیشتری خواهید داشت . جالب است بدانید که سدان ها هم طبقه بندی های ورزشی یا Sport هم می توانند داشته باشند !

واژه سدان به تنهایی به معنی تخت روان ( تخت در حال حرکت ) است و این نوع خودرو خواه ناخواه پر فروشترین نوع کلاس خودرو در دنیا محسوب می شود و به عنوان یک خودرو تقریبا اکثر نیازهای شما را برآورده می کند. سدان های Sport حس خوب رانندگی های هیجانی را برای راننده ایجاد می کنند و از طرفی سدان های لوکس هم برای راننده یک محیط کاملا راحت و مجهز با کلی امکانات را فراهم می کنند تا رانندگی با خودرو بسیار لذت بخش باشد.

در دو پاراگراف قبل دسته بندی های زیادی که در حوزه سدان انجام شده است را مشاهده می کنید اما حقیقتا این نوع دسته بندی عمومی نیست ! معمولا سدان ها را صرفا از نظر اندازه در سه دسته بندی سدان های کوچک ، سدان های متوسط و سدان های بزرگ طبقه بندی می کنیم. برای مثال پراید صندوقدار یک نوع سدان کوچک و سبک محسوب می شود که به هیچ عنوان هیچ کدام از فاکتورهای امروزی کیفی سدان را ندارد.

در انتخاب یک سدان برای خرید ، مصرف سوخت ، فضای سرنشین ها و بار ، امکانات رفاهی و ایمنی و طراحی ظاهری از جمله فاکتورهای مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

از انواع معروف ترین و برترین سدان های دنیا می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 


1_ alfa romeo giulia quadrifoglio :

 

alfa romeo giulia quadrifoglio

 

2_ bently mulsanne :

 

bently mulsanne

 

3_ mercedes benz amg c43 :

 

mercedes benz amg c43

 

4_ audi rs7 :

 

audi rs7

 

5_ rolls royce ghost series 2 :

 

rolls royce ghost series 2

 

6_ bmw m3 :

 

bmw m3

 

7_ aston martin rapide s :

 

aston martin rapide s

 

8_ cadillac ct6 :

 

cadillac ct6

 

 

 


 

خودرو کوپه چیست ؟

 

خودروهای کوپه یکی از جذاب ترین و لذت بخش ترین نوع از کلاس های خودرو در دنیا هستند . این کلاس خودرو به عنوان محبوب ترین کلاس خودرو برای جوانها نیز شناختهه می شود . همانطور که می دانید خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند. برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.

بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای کوپه جزو کلاس های اصلی خودرو محسوب می شوند . بصورت خلاصه این نوع کلاس خودرو در دسته بندی خودروهای کوچک قرار می گیرد و بسیار ظاهر و طراحی جوان پسند و اسپورتی دارد ، در واقع این روزها خودروهای کوپه همیشه پسوند اسپورت را در کنار خودشان دارند.

کوپه بدون شک یعنی خودروی دو درب ، ما خودروی کوپه چهار درب نداریم و قطعا اگر چنین کلاسی را تعریف کنیم بهتر است آن را Sedan نامگذاری کنیم نه Coupe ، ( هرچند مثلا کمپانی بنز سری CLS خودش را ضمن 4 درب بودن کوپه معرفی می کند ) کوپه ها ظرفیت مسافر 2 نفر را بصورت معمول دارند اما معمولا در برخی از کوپه ها صندلی عقبی هم وجود دارد که از درب جلو امکان سوار شدن مسافر را می دهد و ظرفیت سرنشین را به عدد 4 می رساند.

واژه کوپه واژه نا آشنایی نیست ، هم ما می گوییم کوپه قطار و هم در دیرباز در فرانسه به کالسکه هایی که اسب آنها را می کشید و مسافر را جابجا می کردند کوپه می گفتند. Coupe ها معمولا سقف های بازشونده ندارند اما اگر ساختار کوپه ای را مشاهده کردید که سقف آن باز می شد احتمالا خوردوی شما یک Sport Coupe است . Coupe هر چند به عنوان یک کلاس اصلی در دسته بندی بدنه های خودرو معرفی می شود اما در نهایت برگرفته ای از ساختار Sedan است.به Coupe هایی که سقف آنها قابل برداشتن و نصب هستند و در اصطلاح فنی تاشو هستند خودروهای Coupe Convertible هم گفته می شود . جالبتر می شود که تقریبا در Coupe یک تیکه از انواع کلاس بندی های بدنه خودرو را می توانید مشاهده کنید.

مشتری های خودروهای کوپه معمولا قشر جوان و اسپورت هستند ، آنها عاشق استایل کوپه هستند. خودروهای کوپه به نسبت هم نوعانشان دارای هندلینگ و البته شتاب گیری عملکرد بهتری دارند. توجه کنید که هر خودروی دو دربی هم کوپه محسوب نمی شود ، شیبی که در شیشه عقب کوپه ها موجود دارد معمولا ملایم است . بصورت کلی تفاوت سدان و کوپه در طول درب جلو ( درب کوپه بزرگتر و بلندتر است ) ، ارتفاع از سقف ( ارتفاع از سقف در کوپه بسیار پایینتر از سدان است ) و همپنین مقدار فضای سرنشینان عقل است که طبیعتا در خودروهای کوپه فضای سرنشین عقب معمولا خیلی محدود است .

نوعی کوپه نیز وجود دارد که تقریبا فضای سرنشین عقب آن بیشتر به یک جوک شبیه است و بیشتر می توان از فضای عقب برای سرنشین به عنوان یک فضا برای کیف دستی استفاده کرد ! این نوع کوپه ها را به عنوان 2X2 می شناسیم. فراموش نکنید و البته غر نزنید که چرا اینقدر تعاریف در مورد کوپه زیاد است ! چون تعریف دقیق کوپه را زمان معرفی محصول و البته سلیقه شرکت سازنده معین می کند ! بعضا ممکن است خودرویی از نظر استانداردهای کوپه ، کوپه محسوب نشود اما شرکت سازنده اصرار کند که این خودرو یک کوپه است !

 

 

از بهترین نوع خودروهای کوپه دنیا می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 

1_ mercedes benz s class coupe :

 

mercedes benz s class coupe

 

2_ honda civic coupe :

 

honda civic coupe

 

3_ mercedes benz e class coupe :

 

 mercedes benz e class coupe

 

4_ ford mustang :

 

ford mustang

 

5_ dodge challenger :

 

dodge challenger

 

6_ bmw 4 series :

 

bmw 4 series

 

7_ bentley continental gt :

 

bentley continental gt

 

8_ subaru brz :

 

subaru brz

 

 

 

 


 

 خودرو کروک چیست ؟

 

خودروی کروک یا Crook چیست؟ تفاوت کروک و تارگاتاپ ( Targa top ) در چیست؟ چه تفاوتی بین Crook ها و Roadster ها وجود دارد؟ این سری از کلاس خودرو از عجیب و غریب ها محسوب می شوند . تارگاتاپ ، کروک و روداستر از جمله کلاس های خاص خودرو محسوب می شوند که در ادامه به آن می پردازیم . همانطور که اشاره کردیم خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند.

برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند. بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند.

 

خودروی کروک

 

بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده هیچکدام از کلاس هایی که در این مطلب می خوانید جزو کلاس های اصلی خودرو محسوب نمی شوند اما تقریبا همه این کلاس ها زیرمجموعه کلاس خودروهای Convertible یا Cabriolet هستند که در ادامه تفاوت های جزئی که بین هر کدام وجود دارند را به شما معرفی می کنیم .

اساسا هر خودرویی که دارای سقف انتخابی باشد ، یعنی بصورت دلخواه بتوانیم برای آن سقف قرار بدهیم یا ندهیم در دسته بندی خودروهای Convertible یا Cabriolet قرار می گیرند . نکته اینجاست که نوع سقف و مکانیزم باز و بسته شدن و از طرفی جنس ماده ای که سقف متحرک از آن درست شده است مشخص می کند که نوع کلاس دقیق خودرو چه چیزی است .

از میان خودروهای فاقد سقف ثابت می توانیم به Roadster ( رودستر ) و Crook ( کروک ) اشاره کنیم . Roadster به خودرویی گفته می شود که فاقد سقف ثابت است و حداکثر ظرفیت مسافر آن 2 نفر است . Roadster ها تقریبا شبیه به خودورهای Crook هستند با ایت تفاوت که فقط یک ردیف صندلی دارند و از طرفی کروک ها نیز دارای دو نوع سقف جمع شوند هستند که از یکی به عنوان Soft Top ( چرم نرم ) و از یکی به عنوان Hard Top ( سقف فلزی یا کامپوزیتی ) نام برده می شود. Spyder ها گونه بسیار تخصصی در این حوزه هستند که معمولا بصورت بسیار Sport و ورزشی لوکس طراحی می شوند و اکثر آنها سقف چرمی دارند.

نوع خاصی از Convertible ها وجود دارد که به عنوان تارگاتاپ ( Targa Top ) معرفی می شود ، این واژه و این طراحی صرفا مختص خودروهای اسپرت شرکت Porche است و کلاسی اختصاصی برای این شرکت محسوب می شود. در انتها برای اینکه پیچیدگی های تفاوتی بین این محصولات برای شما عجیب و غریب نشود یک تعریف ساده تر برای شما داریم : اگر خودرو دارای سقف بازشونده باشد و این سقف فلزی باشد و البته خودرو نیز 4 نفره باشد شما یک Convertible دارید ، اگر همه این شرایط را داشته باشد اما سقف از جنس چرم یا پارچه باشد به آن Cabriolet گفته می شود. امیدوارم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

 

خودروی کروک

 

 

 


 

 

 کلاس خودرو هاچبک چیست ؟

 

همانطور که قبلا اشاره کردیم خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند. برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.

بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای هاچبک جزو کلاس بندی های اصلی در خودروها محسوب می شوند.

وقتی صحبت از خودروهای هاچبک می کنیم یعنی این خودروها عقب نشینی دارند ! آن هم از سمت صندوق عقب !! خودروهای کلاس هاچبک خودروهایی هستند که تقریبا صندوق عقب ندارند و این قسمت از کل ماشین حذف شده است و به جای آن یک شیشه عقب بازشو به سمت صندلی عقب وجود دارد که بصورت عمودی باز می شود و کسیکه شیشه عقب را باز می کند می تواند به فضای صندلی عقب خودرو دسترسی داشته باشد.

 

کلاس هاچبک

 

هاچبک ها هم دو در هستند و هم چهار درب و در اصل با توجه به شمارش درب شیشه ای عقب در این نوع خودروها آنها سه در و پنج درب هستند. هاچبک ها خودروهایی جوان پسند هستند و معمولا در دسته بندی خودروهای سبک قرار می گیرند ، آنها برای محیط های شهری که جای پارک زیاد وجود ندارد و همین یه قسمت صندوق عقب می تواند مزاحم پارک کردن باشد بسیار مناسب هستند ، اصل و اساس طراحی هاچبک ها جمع و جور کردن بیشتر خودرو بوده است. فضای بار هاچبک ها بسیار کم است و طبیعتا برای رفت و آمدهای مسافرتی بین شهری برای حمل بار مناسب نیستند اما در عین حال این نوع کلاس بندی خودرو با توجه به ابعاد کوچکی که دارد مصرف سوخت کمتری داشته و برای رفت و آمدهای درون شهری بسیار مناسب است . هاچبک ها خودروهایی به نسبت ارزان قیمت تر از کلاس های دیگر خودرو هستند و به خودروهای اقتصادی معروف هستند.

 

از برترین خودروهای Hatchback در دنیا می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 


1_ bmw i3 :

 

bmw i3

 

2_ chevrolet bolt ev :

 

chevrolet bolt ev

 

3_ ford focus st :

 

ford focus st

 

4_ volkswagen e_golf :

 

volkswagen e_golf

 

5_ honda fit :

 

honda fit

 

6_ mercedes benz b class electric  :

 

mercedes benz b class electric

 

 

 

 


 

 کلاس خودروی کابریولت چیست؟

 

همانطور که قبلا اشاره کردیم خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند. برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.

بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای کابریولت یا کانورتیبل به عنوان یک کلاس اصلی از دسته بندی های طراحی بنده خود و قرار می گیرند ، به صورت خلاصه فراموش نکنید که تقریبا هیچ تفاوتی بین دو طراحی Cabriolet و Convertible وجود ندارد که در ادامه به چرایی این مسئله هم اشاره می کنیم. جمع و جور ترین تعریف ممکن برای این نوع خودرو این است که هر خودرویی که سقف متحرک داشته باشد و در زمان نیاز بتواند آن را جدا کند یا بر روی آن قرار بدهد در کلاس خودروهای Convertible قرار می گیرد


واژه Convertible و Cabriolet هر دو به یک کلاس از خودروها اشاره می کنند تنها تفاوت آنها در این است که Cabriolet بیشتر در بین مردم و Convertible بیشتر در میان خودروسازان به کار برده می شود اما به صورت کلی این نوع خودروها اکثر دو درب و دو سرنشین هستند و مهمترین فاکتوری که آنها را از خودروهای دیگر متمایز می کند سقف قابل تغییر خودرو آنها است ، یعنی در این نوع خودرو راننده می تواند در فصل تابستان و در اوج گرمی سقف خودروی خودش را بصورت اتوماتیک بردارد و فصل سرما و روزهای بارانی می تواند با یک دکمه سقف خودرو را به حالت اولیه برگرداند.

در واقع واژه قابل تبدیل یا Convertible به معنی تبدیل شدن از یک خودروی سقف دار به بی سقف و برعکس است . سقف این نوع خودروها معمولا بصورت پارچه ای ، چرمی یا فلزی هستند و معمولا در مدل های جدید اکثرا بصورت خودکار عملیات تبدیل انجام می شود .دقت کنید که درست است اکثرا Cabriolet ها دو درب هستند اما نوع چهار درب آن نیز وجود دارند. نوع دیگری از Convertible ها وجود دارند که به آنها Semi Convertible گفته می شود و در واقع یک خودروی سدان یا اسپورت هستند که دارای Sunroof بزرگ هستند .

 

از بهترین و محبوب ترین نوع خودروهای Cabriolet می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 

 

1_ Alfa Romeo 4c :

 

Alfa Romeo 4c

 

2_ Aston Martin Vanquish :

 

Aston Martin Vanquish

 

3_ Audi R8 :

 

Audi R8

 

4_ Bently Continental Gt speed :

 

Bently Continental Gt speed

 

5_ Mercedes Benz_Amg :

 

Mercedes Benz_Amg

 

6_ Porsche 718 Boxster :

 

Porsche 718 Boxster

 

7_ Rolls_Royce Dawn :

 

 

Rolls_Royce Dawn

 

 

 

 


 

 کلاس خودروی SUV چیست ؟

 

 

کلاس SUV یا همان شاسی بلند های خودمان ، بصورت اولیه برای کاربردهای آفرود و خارج از جاده و مناطق کوهستانی مورد استفاده قرار می گرفتند اما این روزها این کلاس خودرو یکی از محبوب ترین کلاس ها در بین افرادی است که می خواهند یک سر و گردن از دیگران بالاتر باشند . همانطور که قبلا هم اشاره کردیم خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند.

برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند. بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای SUV از جمله خودروهای استاندارد در کلاس های خودرو محسوب می شوند هر چند که خودشان شامل کلاس های زیرمجموعه نیز می باشند.

 

SUV

 

SUV مخفف کلمه های Sports Utility Vehicle است . اساسا خودروهای SUV برای مسیرهای ناهموار و غیرشهری طراحی و تولید می شوند و به قول معروف این نوع خودروها برای خارج از جاده یا  آفرود استفاده می شوند. اساسا وقتی صحبت از خودروهای SUV می شود با توجه به اندازه و بلند بودن ارتفاع آنها از سطح زمین واژه یا لفظ شاسی بلند را نیز برای معرفی آنها استفاده می کنند ، شاسی بلندها یا SUV ها از قدیم ها مرسوم بوده است که دو دیفرانسیل باشند یعنی امکان حرکت دادن همزمان و انتقال نیروی همزمان به هر 4 چرخ بصورت همزمان را دارند اما این روزها شاهد SUV های تک دیفرانسیل هم هستیم .

 

از نظر ظاهری این نوع خودروها از خودروهای Sedan و Sport و همچنین انواع دیگر خودروها به غیر از وانت ها و تراک ها بلندتر هستند و همچنین حداقل دارای دو ردیف صندلی هستند که در برخی از انواع آنها تا سه ردیف صندلی نیز طراحی شده است. طراحی خودروهای SUV به گونه ای است که صندوق عقبی رسما وجود ندارد و مسافرین از صندلی عقب امکان دسترسی به محیط پشتی خودرو را دارند و حتی بعضا در قسمت انتهایی این خودروها صندلی هایی برای نشستن سرنشین اضافه قرار گرفته است. از ویژگی های خاص خودروهای SUV می توانیم به قابلیت حرکت در مسیرهای ناهموار ، ظرفیت حمل بار و مسافر بالا ، توان موتوری بالا ، ارتفاع شاسی بلند و همچنین حرکت همزمان 4 چرخ را نام ببریم. اگر پشت برخی خودروهای شاسی بلند علامت 4WD را مشاهده کردید به معنی Four Wheel Drive یا قابلیت همزمان حرکت 4 چرخ می باشد.

 

SUV ها خودشان به دسته بندی های مختلفی از نظر اندازه و وزن و البته تعداد سرنشین تقسیم بندی می شوند که برای مثال ما Mini SUV ها ، Compact SUV ها ، Mid Size SUV ها و البته Full Size SUV ها را در این تقسیم بندی داریم . هر چقدر اندازه این خودروها بزرگتر باشد طبیعی است که مصرف سوخت بیشتری نیز دارند ، اساسا خودروهای SUV مصرف سوخت بیشتری نسبت به سایر کلاس های خودروهای شخصی دارند. تعداد سرنشین های یک خودروی SUV بین 5 تا 7 عدد بصورت استاندارد است . آنها معمولا 4 چرخ هستند اما همیشه به همین شکل طراحی نمی شوند و انواع دیگری از SUV ها وجود دارند که بیشتر از 4 چرخ دارند. در قدیم از SUV ها به عنوان خودروهای الزاما پرقدرت و قوی که برای مسیرهای خارج شهری و آفرود مناسب بودند نام می بردند اما این روزها ما SUV های فانتزی و شهری داریم که صرفا ظاهری زیبا و جذاب دارند و حتی از لحاظ موتوری و .. در حد و اندازه های SUV های قدیمی نیستند. جالب اینجاست بدانید که Cross Over ها نیز نوعی SUV محسوب می شوند که بسیار بسیار کوتاه تر از یک SUV استاندارد هستند و شاید آنها را بتوان Mini SUV یا هام SUV های فانتزی نامگذاری کرد.

 

SUV

 

SUV ها معمولا 4 در هستند اما انواع دو در آنها نیز بسیار محبوب و جذاب هستند برای مثال از انواع قدیمی SUV ها می توانیم به پاترول ، جیپ دو و چهار در اشاره کنیم و البته این روزها پرادو و پاجیرو نیز بصورت دو در نیز وجود دارند ، به این نکته توجه کنید که معمولا در استانداردهای خودروسازی با توجه به اینکه خودروهایی از این دسته بندی فاقد صندوق عقب هستند و صندوق آنها به نوعی یک درب ورود به خودرو نیز هست به همین دلیل شیشه عقب خودرو یک درب محسوب می شود و ما می توانیم بگوییم که خودروی ما 3 در یا 5 در است . در خودروهای امروزی SUV قابلیت انتخاب بین 2WD و 4WD و همچنین بعضا اتوماتیک بودن یا دنده ای بودن خودرو در SUV ها وجود دارد. مدت هاست که خودروسازهای معروف دنیا از جمله پورشه ، لامبورگینی و حتی بنتلی نیز خودروهای SUV طراحی و تولید می کنند .

 

از بهترین انواع خودروهای SUV در دنیا می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 


1_ Range Rover SUV :

 

Range Rover SUV

 

2_ Aston Martin DBX :

 

Aston Martin DBX

 

3_ Bentley Bentayga :

 

Bentley Bentayga

 

4_ Lamborghini Urus :

 

Lamborghini Urus

 

5_ Land Rover Bulldog :

 

Land Rover Bulldog

 

6_ Mercedes Benz G63 :

 

Mercedes Benz G63

 

7_ Rolls Royce Cullinan :

 

Rolls Royce Cullinan

 

8_ BMW X7 M50i :

 

BMW X7 M50i

 

9_ Mercedes Benz AMG GLC :

 

Mercedes Benz AMG GLC

 

10_ Alfa Romro Stelvio :

 

Alfa Romro Stelvio

 

11_ Volvo XC60 :

 

Volvo XC60

 

 

 

 

 


 

 کلاس خودرو ون چیست ؟

 

خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند. برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.
بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای سری Van در این دسته بندی قرار نمی گیرند ، ما می توانیم خودروهای ون را ترکیبی از خودروهای MPV ، Hatchback و البته Station ها در نظر بگیریم .
خودروهای Van به عنوان Carvan یا کاروان نیز شناخته می شوندخودروهای Van اساسا برای حمل بار و مسافر به تعداد زیاد مورد استفاده قرار می گیرند.

 

van

 

در تعریف کلاس های خودروی استاندارد اگر MPV ها را به خاطر داشته باشید حتما درک در مورد Van ها هم ساده تر است چون Van ها در واقع تفاوت چندانی در ظاهر با MPV ها ندارند و شاید تعداد ستون و البته نحوه استفاده از درب از مهمترین تفاوت های اصلی بین MPV ها و Van ها باشد !! خودروهای Van بر اساس استانداردهای بین المللی حداقل دارای 3 ستون هستند اما انواع 4 ستونه و 5 ستونه آنها نیز مشاهده می شود که نمونه های بزرگتری را شامل می شوند ،

ون ها اساسا در دسته بندی خودروهای شخصی زیاد نمی توانند قرار بگیرند و در بیشتر موارد مصارفی کاملا تجاری دارند ، برای مثال ون ها برای حمل محموله های مختلف و البته حمل مسافر به تعدادی بسیار بیشتر از خودروهای سواری معروف هستند. اگر هنوز در درک مفهوم و شکل ظاهری ون ها مشکل دارید کافیست کارتون های قدیمی خودمان را به یاد بیاورید همیشه آقای پستچی با یک ماشین ون محموله های پستی را به درب منزل مردم می رساند.

ون هایی که برای حمل مسافر طراحی می شوند بصورت معمول دارای حداقل سه ردیف صندلی هستند ، ظرفیت سرنشین آنها بین 7 تا 9 نفر است اما ون ها قابلیت حمل 11 تا 13 سرنشین را نیز دارند ، اگر خودروهای Station را بشناسید که سقف خودرو تا بالای صندوق عقب کشیده شده و صندوقی وجود ندارد ! ساختار خودروهای ون نیز تا حدود زیادی شبیه به همان هاست با این تفاوت که ون ها طول ، عرض و ارتفاع به مراتب بیشتری به نسبت Station ها برخوردارند.

 

van

 

جالب است بدانید که در آمریکا Van هایی وجود دارند که اندازه هایی بسیار بزرگتر از استاندارد دارند و به نوعی Minibus محسوب می شوند ، برخی ون را در دسته بندی کامیونت های کوچک هم قرار می دهند. بصورت معمول ون هایی که برای مصارفی غیر از حمل مسافر مورد استفاده قرار می گیرند فاقد پنجره های کناری خودرو در قسمت عقب می باشند. ون ها معمولا ساختاری مکعبی شکل دارند و از نظر اندازه نیز در قالب ون های کوچک یا Minivan و ون های بسیار کوچک یا Microvan ) و ون های بزرگ یا Large Van طراحی و وارد بازار می شوند. به این موضوع دقت کنید که Microvan در واقع یک اصطلاح در کشور ژآپن برای نوع خاصی از ون هاست .

مینی ون ها ظاهری شبیه به Van دارند اما طراحی ظاهری آنها به گونه ایست که از آنها می توان به عنوان یک خودروی شخصی نیز استفاده کرد و در واقع کوچک شده و فانتزی شده یک Van بزرگ هستند ، نمونه های بسیار کوچک یا Supermini Van نیز وجود دارند. با اینکه Minivan ها کوچکتر از Van هستند اما بلندتر از بسیاری از گونه های سدان ، هاچبک و البته Station Wagon طراحی می شوند و فضای داخلی بیشتری نیز دارند. برای اینکه راحت تر بتوانید تفاوت بین یک ون و MPV را متوجه شوید به این موضوع دقت کنید که MPV ها اساسا دارای درب های کشویی نیستند اما 99 درصد Van ها دارای درب های کشویی در کنار خودرو هستند .

 

در ادامه به معرفی بهترین ون های موجود در دنیا می پردازیم :

 


1_ Citroen Space Tourer :

 

Citroen Space Tourer

 

2_ Peugeot Traveller :

 

Peugeot Traveller

 

3_ Mercedes Benz V Class :

 

Mercedes Benz V Class

 

4_ Toyota Proace Verso :

 

Toyota Proace Verso

 

5_ Renault Trafic Passenger :

 

 

Renault Trafic Passenger

 

 

 

 


 

 کلاس خودروی MPV  چیست؟

 

 

کلاس خودروی MPV رو بیشتر در ایران با خودروهای چینی بیشتر می شناسید تا خودروهای سایر دنیا ، این کلاس از خودرو برای هر شخصی جذابیت های خاص خودش را دارد اما به هر حال نمی توان آن را فقط یک کلاس مشخص دانست . همانطور که در مطالب قبلی خواندید خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند.

برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند.

بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای چند منظوره یا MPV از کلاس های استاندارد خودرو در دنیا محسوب می شوند. این نوع خودروها بصورت ویژه برای استفاده حداکثری از ظرفیت فضای داخلی خودرو جهت حمل مسافر یا بار طراحی شده اند.

 

خودروی MPV

 

MPV ها با هدف ارائه بیشترین فضای داخلی خودرو به بازار ارائه شدند و جالب است بدانید که MPV یک کلاس بندی اروپایی از خودرو محسوب می شود. MPV ها امکان حمل حجم زیادی بار و مسافر را به شما می دهند و البته برای عبور از معابر شهری نیز مناسب هستند. MPV ها خودروهای مناسب خانواده هستند اما اساسا این کلاس از خودرو مورد علاقه مشتریانی است که می خواهند برای کسب و کارشان از یک خودروی مناسب استفاده کنند .

این کلاس از خودرو از جمله کلاس هایی است که متاسفانه در بین مشتریانش محبوبیت زیادی ندارد و بیشترین کاربرد این نوع از خودروها در سازمان ها و شرکت ها با هدف ارائه خدمات حمل و نقل و البته حمل مسافر و خدمات ویژه می باشد.همانند سایر کلاس های خودرو که هر کدام زیرمجموعه هایی برای خودشان دارند ، طراحانی که در حوزه خودروهای MVP فعالیت می کنند نیز بیکار ننشسته اند و امروزه MPV هایی در بازار خودرو وجود دارد که تا حد زیادی شبیه به خودروهای SUV ( شاسی بلند ) طراحی شده اند تا بتوانند بازار خودشان را حفظ کنند. MPV ها را می توان ترکیبی از کلاس های SUV ، کلاس Hatchback و حتی یک زیرکلاس به عنوان Station Wagon دانست .

 

خودروی MPV

 

MPV ها را نمونه تغییریافته ای از Minivan ها نیز می دانند و ساختاری تقریبا شبیه به Van نیز در این نوع از خودرو مشاهده می شود. ارتفاع سقف این خودروها بلند است و در عین حال فاصله ای که از زمین دارد تقریبا مشابه فاصله خودروهای Sedan تا زمین است . برخلاف خودروهای Van که درب هایی کشویی دارند ، درب خودروهای MPV بصورت لولایی و مانند خودروهای Sedan باز می شود. MPV ها معمولا 4 درب دارند که به همراه درب پشت شیشه عقب که تقریبا شبیه به Hatchback است 5 درب دارند ، معمولا دو ردیف صندلی دارند و ظرفیت 4 تا 5 مسافر را دارند. MPV ها معمولا به دو زیرکلاس Compact Minivan و Large Minivan تقسیم بندی می شوند.

 

 

چند نمونه از بهترین خودروهای MPV :

 


1_ Renault Grand Scenic MPV :

 

Renault Grand Scenic MPV

 

2_ BMW 2 Series Gran Tourer MPV :

 

BMW 2 Series Gran Tourer MPV

 

3_ Citroen Grand C4 Picasso MPV :

 

Citroen Grand C4 Picasso MPV

 

4_ KIA Carens MPV :

 

KIA Carens MPV

 

 

 

 

 


 

 کلاس خودرو استیشن واگن چیست ؟

 

 

امروز در خصوص این نوع کلاس خودرو یعنی استیشن و وانت استیشن می خواهیم صحبت کنیم . همانطور که قبلا هم اشاره کردیم خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند. برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.

بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای Station از دسته کلاس بندی های اصلی بدنه خودرو در دنیا محسوب می شوند . بصورت کلی زمانیکه صحبت از یک خودروی Station می شود یعنی خودرو فاقد صندوق عقب است ولی فضای صندوق را دارد و به جای صندوق ، سقف خودرو تا قسمت انتهای خودرو ادامه دار شده است و امکان دسترسی صندلی عقب به پشت را می دهد.

 

استیشن

 

Station ها را می توان ترکیبی از خودروهای سدان ( Sedan//Saloon ) و البته خودروهای هاچبک ( Hatchback ) با اعمال کمی تغییرات عنوان کرد. صندوق بار این نوع خودروها کمی شبیه به خودورهای شاسی بلند یا SUV ها است با این تفاوت که سایز کلی بدنه کوچکتر است . برعکس بسیاری از هاچبک ها که درب عقب به سمت بالا باز می شود ، در خودروهای Station معمولا درب ها به سمت پایین یا بغل بصورت لولایی باز و بسته می شوند.

Station ها معمولا 3 یا 5 درب هستند و همچنین بعضا صندلی هایی در قسمت عقب خودرو که دارای سقف است نیز تعبیه می شود. واگن استیشن در واقع ترکیبی از Station ها و SUV ها هستند ، برای مثال شما خودروی نیسان پاترول قدیمی را در نظر بگیرید ، در واقع خودروی نیسان پاترول باید در دسته بندی SUV ها بصورت پیشفرض باشد اما جالب است بدانید که در واقع پاترل قدیمی یک نوع وانت Pickup است که مستقف شده است و تبدیل به یک واگن استیشن شده است .

 

از جمله برترین Station Wagon های دنیا می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 

 

1_ Holden Commodore Sportwagon RS-V :

 

Holden Commodore Sportwagon RS-V

 

2_ Cadillac CTS-V Wagon :

 

Cadillac CTS-V Wagon

 

3_ Mitsubishi Lancer Evolution IX Wagon :

 

Mitsubishi Lancer Evolution IX Wagon

 

4_ Volvo V60 polestar :

 

Volvo V60 polestar

 

5_ Audi RS 6 Avant :

 

Audi RS 6 Avant

 

6_ Mercedes-AMG E63 S Wagon :

 

Mercedes-AMG E63 S Wagon

 

7_ Jaguar XF S Sportbrake :

 

Jaguar XF S Sportbrake

 

 

 

 

 


 

 کلاس خودرو Muscle  چیست ؟

 

 

خودروی Muscle یا عضلانی ، این نوع خودروها جزو دسته بندی کمی کلاسیک هستند اما از نوع خودروهای محبوب به ویژه در فیلم های هالیوودی هستند . قبلا اشاره کردیم باز هم مجدد میگیم خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند. برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.

بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای عضلانی یا همان Muscle Car ها به عنوان یک کلاس جداگانه از خودروهای سواری در نظر گرفته نمی شوند و یک کلاس ترکیبی هستند.

Muscle Car ها بصورت ویژه ای برای ماشین دوست ها شناخته شده هستند ، اگر اهل فیلم دیدن هستید و کمی هم ماشین باز باشید حتما سری فیلم های سریع و خشن را دیده اید ، خودروهایی که موتورهای آنها دستکاری شده اند و به شدت قدرتمندتر از موتورهای معمولی هستند ، خودروهایی که بدنه آنها نیز سنگین است و قوس های مواج زیبایی را در بدنه برای عبور بهتر هوا طراحی کرده اند و البته از همه مهمتر بیشتر در ایالات متحده آمریکا خواهان دارند و توسط شرکت های آمریکایی بیشتر تولید می شوند.

 

خودروی Muscle

 

این روزها تولید کردن Muscle Car ها در شرکت های آمریکایی رقابت شدیدی پیدا کرده است و با توجه علاقه شدید قشر جوان به این نوع خودروها طبیعتا بازار مناسبی نیز برایشان وجود دارد. Muscle Car ها دو درب هستند و البته دارای موتورهای 6 تا 8 سیلندر هستند ، این دسته از خودرو جزو دسته بندی خودروهای متوسط ( Compact ) از لحاظ اندازه محسوب می شوند و دیفرانسیل عقب ( چرخ های عقب حرکت می کند ) هستند .


از Muscle Car ها معمولا برای مسابقات Drag Racing استفاده می شود ، مسابقاتی که در آنها دو یا چند خودرو در یک خط با هم مسابقه می دهند و سرعت و قدرت خود را در رسیدن به خط پایان به رخ می شکند ، احتمالا نمونه ای از این مسابقات را در سری فیلم های سریع و خشن مشاهده کرده اید. آنها کاملا متمایز و متفاوت از خودروهای دو درب اسپورت و GT هستند و طبیعتا برای مسابقات جاده ای طراحی نشده اند. Muscle Car ها در واقع از نظر شکل بیشتر شبیه به کلاس های خودروی Coupe هستند ، بیشترین چیزی که این نوع خودروها را متفاوت می کند حجم موتور بسیار بالا ، پرقدرت ، پرشتاب و طراحی خاص بدنه است که تقریبا استاندارد خاصی ندارد و بیشتر دارای استانداردهای طراحی شخصی هستند.

 

خودروی Muscle

 

چراغهای جلوی این نوع خودروها معمولا گرد هستند و از طرفی دلیل نامگذاری آن به عنوان خودروهای عضلانی شکل طراحی بدنه آنهاست که آنها را شبیه به یک خودروی عضلانی نشان می دهد. قیمت Muscle Car ها به نسبت خودروهای لوکس و اسپورت بسیار مناسب تر است و از طرفی از آنها به عنوان یک خودروی خانواده نیز می توان با 4 سرنشین استفاده کرد. این روزها Muscle Car ها در کشورهای دیگری به غیر از آمریکا مثل استرالیا ، آفریقای جنوبی ، انگلستان و ... نیز محبوبیت دارند. Muscle Car ها هم سبک های مختلفی دارند که سبک های کلاسیک و اشکال قدیمی آن بیشتر خواهان دارد.

 

از انواع محبوبترین Muscle Car ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

 


1_ Chevrolet Camaro Z28 :

 

Chevrolet Camaro Z28

 

2_ Dodge Charger R/T_SE :

 

Dodge Charger R/T_SE

 

3_ Ford Mostang Boss 302 :

 

Ford Mostang Boss 302

 

4_ Plymouth Hemi Cuda :

 

Plymouth Hemi Cuda

 

5_ Shelby Mustang GT500_KR :

 

Shelby Mustang GT500_KR

 

 

 

 

 

خدمات
کاتالوگ آپشن و اکسسوری
دانلود
کاتالوگ تجهیزات آفرود
دانلود