باتری لیتیومی‌ تازه‌ای برای خودروهای الکتریکی ساخته شده است که در کمتر از ۵ دقیقه کاملا شارژ می‌شود. این باتری را شرکت اسرائيلی استوردات طراحی کرده و کارخانهٔ ایو انرژی در چین به تولید انبوه می‌رساند.

کارشناسان می‌گویند دغدغهٔ امروز مشتریان ماشین برقی نه قیمت بالا که یافتن ایستگاه و وقت شارژ‌ است و باتری‌های ساخت شرکت استوردات پیش از این قابلیّت شارژ سریع خود را در موبایل‌ها‌، اسکوترها و پهپادها به‌رخ کشیده‌اند. این شرکت حالا ۱۰۰۰ قطعه باتری خودرو تولید کرده تا آنها را به شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز نشان بدهد.

الکترولیت باتری‌های لیتیومی فعلی از جنس گرافیت است که سبب می‌شود یون‌های لیتیوم هنگام شارژ‌ سریع متراکم شوند و در باتری اتصالی بوجود بیاید حال آنکه در باتری‌های تازه از ریزذرات نیمه‌رسانا از جنس فلز ژرمانیوم استفاده می‌شود که شارژ سریعتر را ممکن می‌کند.

خودرو برقی | خودروی الکتریکی


گرچه باتری‌های تازه در ۵ دقیقه شارژ می‌شوند اما برای این کار شارژهایی قوی‌تر از معمول هم لازم است. از سوی دیگر، مسئولان شرکت استوردات قصد دارند تا چهار سال دیگر، باتری‌هایی بسازند که با شارژرهای موجود در پنج دقیقه باتری ماشین را برای پیمودن ۱۰۰ کیلومتر را شارژ ‌کنند.

پژوهشگران حوزهٔ ذخیرهٔ انرژی معتقدند که باتری‌های زود‌شارژ، کمتر از سه سال دیگر وارد بازار می‌شوند و بسیاری از پمپ بنزین‌های موجود، اگر تغییر کاربری پیدا نکنند، تا ده سال دیگر بسته خواهند شد، زیرا به گفتهٔ مدیر شرکت استوردات: «باتری‌ها همان نفت تازه‌اند.»

اکنون بیش از ده شرکت در حال طراحی باتری‌های زودشارژ هستند و از الکترودهایی از جنس سیلیکون، و نیوبیوم بهره می‌برند و بسیاری از شرکت‌های بزرگ نظیر بریتیش پترولیوم، دایملر، تسلا، سامسونگ و تی‌دی‌کی در زمینه تولید باتری‌های تازه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

 

 

 _______________________________________________________________________

خودرو هیبرید چیست ؟

 

خودرو هیبرید که از آن به عنوان ماشین سبز هم یاد می‌شود، از دو منبع انرژی و یک باتری برای حرکت خود بهره می‌برد. سیستم این نوع از اتومبیل‌های برقی دوگانه متشکل از یک موتور بنزینی، یک موتور برقی و یک باتری است که هدفشان مصرف هر چه‌ کمتر بنزین و به حداکثر رساندن راندمان و کارایی خودرو است.

یک ماشین هیبریدی، انرژی الکتریکی تولید شده توسط موتور الکتریکی را در باتری خود ذخیره کرده و با ترکیب انرژی احتراقی بنزین یا گازوئیل کار می‌کند؛ البته در بعضی از انواع آن ممکن است که انرژی الکتریکی باتری؛ توسط سیستم احتراقی داخلی یا از ترمزهای احیا شونده تولید شود.

 

 

خودرو هیبرید

 

دسته بندی کلی خودروهای هیبرید :

 

 


خودروهای پلاگین هیبرید :

 

 


ماشین پلاگین هیبرید یا وسیله نقلیه الکتریکی پلاگین هیبرید (plug-in hybrid electric vehicle/PHEV)، ماشین یا وسیله نقلیه‌ای است که توسط نیروی حاصل از یک موتور بنزینی و یک موتورو برقی حرکت می‌کند. برای شارژ کردن این نوع وسیله نقلیه، باید از یک منبع خارجی کمک گرفت.

یکی از نکات مثبت ماشین‌های PHEV، این است که می‌توانید بر اساس میزان شارژ باقی مانده از باتری، می‌توان فقط از موتور الکتریکی یا از هر دوی موتورهای تعبیه شده بر روی خودرو استفاده کنید. کمپانی آئودی (Audi) می‌گوید:

“برای بسیاری از افرادی که به طور روزانه از خودرو استفاده می‌کنند، PHEV ها می‌توانند گزینه مناسبی برای رانندگی بدون تولید آلاینده باشند. زیرا می‌توان بسیاری از جاده‌ها و مسیرها را با موتور الکتریکی و بدون تولید هیچ گونه آلاینده‌ای طی کرد. به علاوه، به لطف حضور یک موتور بنزینی، می‌توان مسافت‌های طولانی را نیز با این نوع وسایل نقلیه پیمود. به دلیل پیشرفت‌های حاصل شده در زمینه افزایش ظرفیت‌های باتری‌ها و مدیریت پیشرانه، طیف مسافت‌ الکتریکی ماشین‌های PHEV نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.”

طیف باتری این خودروها، حدودا بین 13 کیلووات بر ساعت و 18 کیلووات بر ساعت است. این یعنی که طیف موتور الکتریکی به تنهایی، معادل 40 تا 60 کیلومتر است. مدت زمان شارژ کامل، به اندازه و ظرفیت باتری‌ها، نوع ماشین و متد شارژ کردن بستگی دارد.

 

خودروهای هیبرید کامل :

 


در ماشین‌های هیبرید کامل، نیازی به یک منبع خارجی برای شارژ کردن نیست. در این نوع وسایل نقلیه نیز دو موتور بنزینی و الکتریکی با یک دیگر همکاری می‌کنند. سخنگوی تویوتا (Toyota) در این باره می‌گوید:

“به زبان ساده، ماشین‌های هیبریدی از هر دو موتور برای به حرکت در آوردن خودرو استفاده می‌کنند. در سرعت کم، باتری نیروی کافی برای حرکت را تولید می‌کند. وقتی به نیروی بیشتری نیاز باشد، موتور بنزینی نیز شروع به فعالیت می‌کند. موتور هم برای به حرکت در آوردن چرخ‌ها نیرو تولید می‌کند و هم برای شارژ باتری. می‌توانید فقط از موتور الکتریکی استفاده کنید. به علاوه موتور، یک خودروی هیبرید می‌تواند انرژی جذب کند. در غیر این صورت با کاهش سرعت، نیرو برای شارژ مجدد باتری هیبرید هدر می‌رود. در این خودروها، به دلیل شارژ شدن باتری هنگام رانندگی، چه از موتور بنزینی و چه با استفاده از انرژی گرفته شده از حرکت اتومبیل، دیگر به یک منبع خارجی نیازی نیست.”

 

خودرو نیمه هیبرید :

 


محبوبیت این نوع ماشین‌های هیبرید رو به افزایش است. در این خودروها، یک موتور الکتریکی کوچک با ظرفیت کم (12 ولتی، 24 ولتی یا 48 ولتی)، برای پشتیبانی از موتور بنزینی به خودرو اضافه می‌شود. این کار، یک نوع ISG یا استرات ژنراتور یک دست محسوب می‌شود.

چرا از کلمه پشتیبانی استفاده می‌کنیم؟ زیرا این موتور برقی کوچک، به تنهایی قادر نیست خودرو را به حرکت در آورد. بیشتر مانند یک سیستم توقف در سرعت کم عمل می‌کند. در سرعت بالاتر، این موتور می‌تواند در افزایش سرعت نقش مهمی داشته باشد و فشار و بار را کاهش دهد.

سخنگوی تویوتا می‌گوید:

“در مقایسه نیمه هیبرید و ماشین تمام هیبرید، تفاوت عمده در دو منبع قدرت است که در ماشین‌های هیرید کامل، هر کدام می‌توانند به صورت جداگانه فعالیت کنند، اما در یک خودروی نیمه هیبرید اینطور نیست.”

 

 

خودرو هیبرید

 

 

 برای تماشا انواع خودروهای هیبرید اینجا را کلیک کنید

 

 

 

برای تماشا تعریف خودرو هیبرید و دسته بندی آن اینجا را کلیک کنید

 

 برای تماشا چند نمونه خودرو هیبرید اینجا را کلیک کنید

 

انواع خودروهای هیبرید :

 


خودروهای هیبرید دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به سیستم قدرت انتقال و کارآیی موتور بنزینی و الکتریکی در آن به پنج دسته کلی هیبریدهای موازی، سری، سری موازی، ملایم و شارژی تقسیم‌‌بندی می‌شوند:

 

 

هیبریدهای موازی (Parallel Hybrid) :

 

در خودروهای هیبریدی موازی هر دو موتور بنزینی و الکتریکی تمام مدت روشن هستند و در کنار هم کار می‌کنند؛ شیوه کار به این صورت است که بنزین، سوخت را به موتور بنزینی و باتری، انرژی را به موتور الکتریکی به‌صورت هم‌زمان می‌رساند.

ماشین هیبرید موازی در سرعت‌های پایین، تنها از موتور الکتریکی استفاده می‌کند؛ به عبارتی این نوع از خودروها مناسب استفاده در محیط شهر هستند و یک اتومبیل شهری محسوب می‌شود و برای رانندگی در بزرگراه‌ها و با سرعت بالا پیشنهاد نمی‌شود.

 

 خودروهای هیبرید

 

هیبریدهای سری (Series Hybrid) :

 

به ماشین‌های هیبریدی سری تا حدی می‌توان لقب خودرو سبز و پاک را نسبت داد؛ زیرا از موتور بنزینی تنها برای شارژ باتری استفاده و تمامی کارها توسط موتور الکتریکی انجام می‌شود.

شیوه کار در این اتومبیل‌ها به این صورت است که در ابتدا موتور بنزینی، نیروی حاصل از حرکت ژنراتور را به بخش کنترل‌ کننده نیرو منتقل می‌کند و در ادامه نیروی تولید شده برای شارژ باتری و همچنین قدرت دادن به موتور الکتریکی مصرف می‌شود و در نهایت موتور الکتریکی، نیروی به‌ وجود آمده را به سیستم انتقال قدرت تزریق کرده و در نتیجه خودرو شروع به حرکت می‌کند.

هیبریدهای سری کاملا بدون مصرف سوخت حرکت می‌کند و موتور بنزینی، تنها نقش یک مولد برق را ایفا می‌کند.

نکته قابل توجه در خودروهای هیبرید سری این است که در این نوع اتومبیل‌ها از باتری گران‌تر و بزرگ‌تری نسبت به سایر انواع آن استفاده می‌شود. همچنین به‌دلیل پیچیدگی که در ژنراتور احتراق داخلی آن وجود دارد که معمولا این خودروها پرهزینه‌تر و گران‌تر از خودروهای الکتریکی خالص هستند.

 

 

هیبریدهای سری موازی (Series-Parallel Hybrid) :

 

در این نوع خودروها از ترکیب تکنولوژی هیبرید سری و موازی در کنار هم استفاده می‌شود، به گونه‌ای که در طراحی آن سعی بر این شده است که تا جای ممکن مزایا حفظ و معایب هر کدام حذف شود.

در سرعت‌های پایین خودوری هیبریدی سری موازی، توسط موتور الکتریکی حرکت می‌کند و موتور بنزینی زمانی شروع به کار می‌کند که نیاز به انرژی بیشتری برای حرکت خودرو باشد. مانند زمانی که اتومبیل در حالت سربالایی حرکت می‌کند یا سرعت بالایی دارد.

در هر توقفی که خودرو دارد، موتور بنزینی به صورت اتوماتیک خاموش و تنها موتور الکتریکی کار می‌کند تا در مصرف سوخت صرفه‌جویی شود و با فشردن مجدد پدال گاز، کنترل ماشین به موتور بنزینی انتقال می‌شود.

 

 خودروهای هیبرید

 

هیبریدهای ملایم (Mild Hybrid) :

 

تکنولوژی هیبریدهای ملایم بسیار شبیه به هیبریدهای موازی است، به عبارتی موتور الکتریکی به صورت هم‌زمان و موازی با موتور بنزینی، خودرو را به حرکت در می آورد. نکته‌ای که این دو نوع ماشین‌ها را از هم متمایز می‌کند، عدم استفاده از باتری‌های قوی با قابلیت ذخیره‌سازی بالا در هیبریدهای ملایم است.

همچنین این نوع از اتومبیل‌ها نسبت به سایر ماشین‌های هیبریدی ارزان‌تر هستند. شرکت های بزرگ خودروسازی همچون هوندا و جنرال موتورز و تویوتا از این تکنولوژی در جدیدترین مدل‌های هیبریدی خود بهره می‌برند.

 

 

هیبریدهای شارژی (Plug-in Hybrid) :

 

در این نوع خودروها از باتری‌های بزرگتر با قابلیت ذخیره‌ سازی انرژی بالا استفاده می‌شود و تنها زمانی موتور بنزینی شروع به کار می‌کند که باتری به صورت کامل تخلیه شده باشد. هیبریدهای شارژی مناسب برای استفاده در مسافت‌های کوتاه هستند زیرا تا زمانی که باتری شارژ دارد، به سوخت و موتور بنزینی هیچ نیازی نیست. همچنین خودروهای هیبریدی شارژی قابلیت اتصال به پریزهای برقی در ایستگاه‌های شهری جهت شارژ را دارند که خود یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود.

 

خودروهای هیبرید

 

 

 

 

فورد فیوژن هیبرید (Ford Fusion Hybrid) :

 

فورد فیوژن هیبرید (Ford Fusion Hybrid)

 


تویوتا پریوس (Toyota Prius) :

 

تویوتا پریوس (Toyota Prius)

 


شورلت ولت (Chevrolet Volt) :

 

شورلت ولت (Chevrolet Volt)

 

 

 اپتیما هیبرید ( Optima Hybrid ) :

 

 اپتیما هیبرید ( Optima Hybrid ) :

 


تویوتا کمری XLE هیبرید :

 

تویوتا کمری XLE هیبرید

 


هیوندای سوناتا - Hyundai Sonata هیبریدی :

 

هیوندای سوناتا - Hyundai Sonata هیبریدی

 


لکسوس NXH300H :

 

لکسوس NXH300H

 


میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبریدالکتریک ( mitsubishi outlander phev ) :

 

میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبریدالکتریک ( mitsubishi outlander phev )

 


تویوتا CHR :

 

تویوتا CHR

 


ب ام و آی8 - BMW i8 :

 

 

ب ام و آی8 - BMW i8

 


 

بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران :

 


خودروهای هیبریدی چیست؟

 

خودروهای هیبریدی از آن دسته از خودروها هستند که از چندین منبع انرژی تغذیه می‌کنند. این منابع می‌تواند ترکیبی از انرژی خورشیدی، بنزین، انرژی الکتریکی و … باشد. این خودروها در اثر ساز و کار خود آلودگی کمتری را به محیط زیست وارد می‌کنند. البته یکی از نکات منفی این خودروها این است که مسافت طی شده با این خودروها محدود‌تر است.همراه ما باشید تا در این مقاله بهترین خودروهای هیبریدی بازار را معرفی کنیم.
البته بنابر پیشرفت تکنولوژی این نقطه ضعف دیر یا زود رفع می‌شود. این خودروها می‌توانند بین منابع انرژی سوییچ کنند و یا به صورت ترکیبی از منابع انرژی تعبیه شده استفاده کنند.

خودروهای هیبریدی چند سالی است که پای خود را به بازار خودروی ایران باز کرده‌اند و بین خریداران جا افتاده‌اند. از آنجایی مسئله مصرف سوخت به موضوعی حیاتی و نگران کننده تبدیل شده است این خودروهای بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته‌اند. در ادامه این مطلب به تعدادی از موفق‌ترین و بهترین خودروهای هیبریدی بازار اشاره می‌کنیم.

 

تویوتا کمری هیبریدی XLE:

 

خودروسازان ژاپنی در طراحی و ساخت خودروهای هیبریدی نیز پیش قدم بوده‌اند. یکی از مدل‌هایی که توسط که کمپانی ژاپنی به بازار معرفی شده است مدل کمری XLE است که یکی از پیشتازان این کلاس خودرویی است. این غول ژاپنی حدود 200 اسب بخار نیرو تولید کرده که برای همچین خودرویی با این ابعاد نیروی نسبتا زیادی است. این خودرو از لحاظ مصرف سوخت یکی از کم مصرف‌ترین نمونه‌ها در کلاس سدان‌های خانوادگی است. همچنین زیبایی ظاهری و طراحی این خودرو هم باعث شده که جز محبوب‌ترین خودروهای هیبریدی موجود در بازار باشد. از طرفی آپشن‌ها و امکانات رفاهی ارائه شده توسط این خودرو هم زبانزد هستند.

 

 

تویوتا کمری هیبریدی XLE

 


BMW 740 xDrive 2020:

 

BMW یکی از قدرتمندترین کمپانی‌های خودروسازی در سطح جهانی است. مدل 740 از این کمپانی یکی از لوکس‌ترین محصولات آن‌هاست. هیچ نکته منفی چه از نظر فنی و چه از نظر ظاهری نمی‌توان در این خودرو پیدا کرد. این خودرو یک مدل لوکس، زیبا، قدرتمند و کاملا بهینه است که از آخرین تکنولوژی‌های طراحی شده توسط شرکت BMW در آن استفاده شده است.
مدل 740 توان تولید 322 اسب بخار قدرت دارد که این نیرو باعث می‌شود صفر تا 100 را فقط و فقط در 5 ثانیه پر کند. با این خودرو شتاب بی نظیری را تجربه خواهید کرد که فکر سوخت‌های چندگانه از ذهنتان به کلی بیرون می‌رود.

 

 

BMW 740 xDrive 2020

 

Volvo XC60 T8:

 

به عنوان یکی دیگر از بهترین خودروهای هیبریدی بازار در این لیست می‌توان به خودرویی که توسط شرکت ولوو ساخته شده است یعنی XC60 T8 اشاره کرد. استراتژی‌های ولوو در ساخت این خودرو به کلی تغییر کرده است که این تغییر هم در ظاهر زیبای خودرو و هم در قدرت بالای آن قابل مشاهده است. این خودرو در نسخه بنزینی هم در بازار وجود دارد. قیمت مدل هیبریدی بسیار بالاتر از مدل تک سوخت آن است. ولی جدای از قیمت مدل هیبریدی آن هنوز هم جز یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌هاست. این کراس اوور سوئدی قادر است 315 اسب بخار نیرو تولید کند که باعث می‌شود شتاب صفر تا 100 را فقط در طی 5.9 ثانیه طی کند.

 

 

Volvo XC60 T8

 

Lexus RX 450H 2020:

 

هر چقدر از محبوبیت این غول ژاپنی بگوییم باز هم کم است. لکسوس هم مدت طولانی است که در بازار ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. از طرفی در سال‌های اخیر مدل‌های هیبریدی آن هم به بازار خودروی ایران معرفی شده‌اند که باز هم با استقبال خوبی از سوی خریداران مواجه شد. این مدل از لکسوس به داشتن ظاهری زیبا، امکانات و آپشن‌های بسیار، فضای کافی کابین، تجربه رانندگی عالی و همچنین ایمنی بالا شهرت دارد. Lexus RX 450H قادر به تولید 308 اسب بخار قدرت است.
اکثر مدل‌های هیبریدی قیمت بالاتری نسبت به نسخه‌های معمولی دارند که این مدل از لکسوس هم از این امر مستثنی نبوده است. مدل هیبریدی علاوه بر اینکه باعث صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش مواد آلاینده می‌شود بلکه شتاب بیشتری نسبت به نسخه معمولی دارد. شاید کمی با شنیدن این موضوع متعجب شده باشید. اما اکثر افراد با شنیدن گزینه هیبریدی در یک خودرو انتظار دارند که با سرعت کم و کسل کننده در جاده رانندگی کنند اما در مدل‌های جدیدی که وارد بازار شده است خبری از این ماجرا نیست.

 

 

Lexus RX 450H 2020

 


Lexus NX 300H:


یکی دیگر از بهترین خودروهای هیبریدی بازار متعلق به کمپانی لکسوس است. این مدل حتی از نظر ظاهری از مدل RX 450H جذاب‌تر است. به غیر از ظاهر از دیگر نکات مثبت این مدل از لکسوس می‌توان به مصرف سوخت ترکیبی پایین، رانندگی نرم و راحت، کیفیت و استحکام خودرو و … اشاره کرد. همین نکات باعث شده است تا NX 300H به یکی از پرفروش‌ترین خودروهای هیبریدی در بازار ایران تبدیل شود.

خودروهای هیبریدی امروز چیزی فراتر از خودروهای برقی حوصله سر بر هستند. این خودروها علاوه بر اینکه مصرف سوخت پایین را در اولویت خود قرار داده‌اند، بلکه از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها در کنار طراحی زیبا و جذاب استفاده کرده‌اند که به تمام این موارد می‌توان قدرت و شتاب عالی این خودروها را اضافه کرد.

 

 

Lexus NX 300H

 

 


خدمات
کاتالوگ آپشن و اکسسوری
دانلود
کاتالوگ تجهیزات آفرود
دانلود