آموزش رانندگی با دنده اتوماتیک

 

دنده اتوماتیک :


یکی از مهم‌ترین اختراعاتی که در صنعت خودرو رخ داد، سیستم انتقال قدرت در خودرو مبتنی بر دنده اتوماتیک بود. استفاده از این تکنولوژی در ابتدا، مختص ماشین‌های لوکس بود و در دیگر ماشین‌ها به‌ندرت به کار برده می‌شد اما با پیشرفت و توسعه شهرنشینی، از این تکنولوژی در ماشین‌های دیگر نیز استفاده شد. اصلی‌ترین قسمتی که باعث تغییر حالت دنده دستی به دنده اتوماتیک می‌شود، گیربکس خودرو است. در واقع نوع گیربکس است که تعیین می‌کند یک خودرو دنده دستی یا دنده اتوماتیک باشد. در یک خودرو، موتور اتومبیل نیروی اصلی حرکت خودرو را تامین می‌کند اما این گیربکس است که نیروی تولید شده در موتور را به چرخ‌های ماشین انتقال می‌دهد و باعث به حرکت افتادن آن‌ها می‌شود.

در ماشین‌های دنده‌ای، راننده قادر است با تعویض دنده و با استفاده از کلاچ، قدرت و شتاب ماشین را کنترل کند اما در ماشین‌های دنده اتومات، گیربکس وظیفه تعیین سرعت و شتاب اتومبیل را برعهده دارد و این کار نه به صورت دستی بلکه به صورت اتوماتیک انجام می‌شود. به همین دلیل نیز رانندگی با ماشین‌های دنده اتوماتیک، تفاوت‌هایی دارد که باعث می‌شود برخی از افراد در ابتدای استفاده از آن، دچار سردرگمی شده و مشکلاتی برایشان به وجود آید.

 

دنده اتومات

 

 

آموزش رانندگی با دنده اتوماتیک :


ماشین را به حرکت درآورید

هنگامی که پشت ماشین اتومات نشسته‌اید و قصد دارید ماشین را روشن کنید، ابتدا پای خود را روی ترمز فشار دهید، سپس سوئیچ را بچرخانید. توجه کنید اگر ماشین در حالت p نباشد و ماشین را روشن کنید بدون آنکه ترمز بگیرید ماشین راه میوفتد.

بنابراین پیش از استارت زدن وضعیت دنده را چک کنید. بهتر است اصولا پیش از استارت زدن پای خود را روی ترمز نگه دارید. نکته دیگر آن است که ترمز دستی در هنگام پارک معمولا بالا است. بالا بودن ترمز دستی هم به راه نیوفتادن ماشین پس از استارت کمک می‌کند.

حال ماشین روشن شده. مشخص کنید که قرار است رو به جلو حرکت کنید یا عقب. وقت آن رسیده که ترمز دستی را بخوابانید. حواستان باشد این مورد را از قلم نیندازید. جهت که تعیین شد، برای جلو رفتن دنده D وبرای عقب رفتن دنده R را فشار دهید.

هنوز پای شما روی ترمز است. حالا اگر پای خود را از روی ترمز بردارید ماشین راه میوفتد. بنابراین پیش از آنکه پای خود را از ترمز بردارید اطراف را بررسی کنید. آینه‌ها را چک کنید. راهنما بزنید. همه چیز که بررسی شد می‌توانید آرام پای خود را از روی ترمز بردارید. برای آنکه ماشین سرعت بگیرد باید کمی پدال گاز را فشار دهید. اگر دنده عقب گذاشتید نیازی به فشار دادن پدال گاز نیست. ماشین با سرعت مطمئن به عقب حرکت خواهد کرد.

برای آنکه سرعت را کم کنید و یا توقف کنید فقط کافیست ترمز را فشار دهید. کاهش سرعت در ماشین اتومات به وسیله تغییر دنده امکان پذیر نیست.

 

ماشین را متوقف کنید

زمانی که ماشین در حال حرکت است و قصد دارید آن‌را متوقف کنید ترمز را فشار دهید. زمانی که خودرو متوقف شد و در موقعیت مناسب برای پارک قرار گرفت، ابتدا دنده را در حالت N قرار دهید و ترمز دستی را بکشید. سپس پای خود را از روی ترمز بردارید و دنده را روی P بگذارید. حالا ماشین را خاموش کنید. در ادامه به صورت تیتر وار دستورالعمل حرکت و توقف را نام می‌بریم.

 

دنده اتومات

 

 

خلاصه توقف و حرکت :

 

نحوه رانندگی با دنده اتومات – حرکت

همه چیز را کنترل کنید، کمربند را ببندید، پا روی ترمز، ترمز دستی خوابیده، دنده در حالت D، راهنما بزنید، اطراف را کنترل کنید، آرام پا را از روی ترمز بردارید.

 

نحوه رانندگی با دنده اتومات – توقف

کافیست ترمز کنید تا ماشین توقف شود. در محلی مناسب پارک کنید. خودرو که موقف شد پای شما هنوز روی ترمز است، دنده را روی N گذاشته ترمز دستی را بکشید، پا را از روی ترمز بردارید. دنده را در حالت P قرر دهید. می‌توانید ماشین را خاموش کنید.

بنابراین همواره ترمز گرفتن را فراموش نکنید. فراموش نکنید ترمز دستی را هنگام حرکت بخوابانید. فراموش نکنید ترمز دستی را پیش از خاموش کردن بکشید.

 

دنده اتومات

 

 

نکات مهم در رانندگی با ماشین های دنده اتوماتیک :


هرگز از دوپای خود استفاده نکنید: استفاده از پای راست و چپ در خودروهای اتومات، به منزله فشردن پدال ترمز و گاز به طور همزمان است که این امر موجب وقوع تصادفات و اتفاقات ناگواری می‌شود. علاوه بر آن، این حرکت باعث آسیب‌های جدی در گیربکس ماشین می‌شود.

در هنگام رانندگی، دنده را عوض نکنید: برخی از رانندگان قبل از توقف کامل ماشین و در حین حرکت، دنده را به حالت P تغییر می‌دهند که این عمل باعث به‌وجود آمدن آسیب‌های جدی در گیربکس ماشین خواهد شد و هزینه‌های سرسام‌آوری برای صاحب خودرو به وجود خواهد آورد.

در سرپایینی‌ها خودور را در حالت خلاص قرار ندهید: با قرار دادن خودرو در حالت N در سرپایینی‌ها باعث وارد آمدن فشار مضاعف به شیر برقی‌های گیربکس خواهید شد. خرابی و تعویض شیر برقی‌های گیربکس، هزینه بسیار بالایی دارد.

قبل از توقف کامل خودرو؛ دنده را در حالت P قرار ندهید: رانندگان باید توجه داشته باشند تا برای توقف کامل خودرو، ابتدا آن را به طور کامل متوقف کنند، سپس با قرار دادن دسته دنده روی حالت N و کشیدن ترمز دستی ماشین را آماده توقف کامل کنند و در نهایت دسته دنده را در حالت P قرار دهند.

 

دنده اتومات

 

دیدگاه های کاربران (0)

نظر خود را بنویسید