مزای و معایب دودی کردن شیشه کردن خودرو

 

دودی کردن شیشه خودرو از جمله اقداماتی است که سبب می‌شود دمای درون کابین خودرو کاهش یافته و خنک‌تر شود. ‌به‌علاوه این اقدام از برخورد مستقیم و مضر پرتوهای فرابنفش خورشید با دست و پوست راننده و سایر سرنشینان خودرو جلوگیری کرده و مانع از سوختن پوست آن‌ها می‌شود.

دودی کردن شیشه خودروها به خصوص در کشور ما که در برخی از نواحی اکثر روزهای سال هوا آفتابی بوده و آفتاب به صورت مستقیم به خودروها می‌تابد امری اجتناب ناپذیر و اقدامی کاملا منطقی است.

مزیت دیگر دودی کردن شیشه خودروها مربوط به بعد اقتصادی این کار است. خودرویی که به شیشه‌های دودی مجهز است نسبت‌ به نمونه مشابه خود از برچسب قیمتی بالاتری برخوردار است. دودی کردن شیشه برخلاف تغییرات دیگری که سبب دور شدن خودرو از نمونه فابریک و کاخانه‌ای خود می‌شوند بر قیمت خودرو می‌افزاید.

با این اوصاف منطقی است که تصمیم بگیرید شیشه‌های خودرو خود را دودی کنید چراکه هم از بعد سلامتی و هم از بعد اقتصادی این عمل به نفع شما خواهد بود.

 


قوانین و مقررات مربوط به دودی کردن شیشه خودرو :


اما قوانین راهنمایی رانندگی کشور ما دودی کردن شیشه خودروها را محدود کرده و تحت شرایط خاصی مجاز می‌داند. بر اساس این قوانین تنها در حالتی دودی کردن شیشه خودروها مجاز است که امکان رویت سرنشینان داخل خودرو میسر باشد. این موضوع بدین معنی است که درصد مجاز برای دودی کردن شیشه خودروها بین ۳۵ تا ۴۰ درصد است.

اگر خودرویی مجهز به شیشه‌های دودی با درصد بالاتر باشد پلیس راهنمایی و رانندگی و حتی پلیس انتظامی می‌تواند آن را به مبلغ ۵۰ هزار تومان جریمه کرده و یا توقیف کند.

کاملا مسبوق به سابقه است که پلیس علیرغم فرا نرفتن از درصد حد مجاز در دودی کردن شیشه‌ها، خودرویی را جریمه کند و علت این موضوع نیز به یک اصل ساده بر می‌گردد. آن اصل این است که هر اقدامی که منجر به ناتوانی پلیس در دیدن داخل خودرو از فاصله کمتر از ۳ متر شود تخلف تلقی شده و جریمه در پی خواهد داشت. به عنوان نمونه پلیس باید بتوانند در فاصله کمتر از ۳ متر تشخیص دهد که آیا شما پشت فرمان در حال استفاده از تلفن همراه هستید و یا کمربند ایمنی خود را بسته‌اید یا خیر؟

 

 

دودی کردن شیشه خودرو

 


چگونه شیشه‌های خودرو خود را دودی کنیم؟


اولین نکته برای دودی کردن شیشه اتومبیل انتخاب یک برچسب مناسب است. به شما توصیه می‌کنیم برای آن که از عبور نور مضر خورشید جلوگیری کنید از برچسب‌های uv استفاده کنید. هرچند این برچسب‌ها گران‌تر هستند اما این گرانی بی‌علت نبوده چراکه با استفاده از آن‌ها آسیب کمتری به پوست سرنشینان خودرو وارد خواهد شد.

پیش از نصب برچسب سطح بیرونی و درونی شیشه‌های اتومبیل خود را کاملا تمیز کرده و مطمئن شوید که هیچگونه لکی روی آن‌ها نیست.

برچسب‌ها بر روی سطح داخلی شیشه می‌چسبند، پس بهتر است که سطح داخلی کاملا تمیز و بدون لک باشد. این کار سبب می‌شود که پس از نصب برچسب سطح شیشه کاملا یک دست شده و زیبایی آن دوچندان شود.

برچسب را کمی مانده به انتهای شیشه با سرعتی یکنواخت برش دهید. با اینکار گذر زمان تاثیر کمتری بر روی لبه برچسب گذاشته و کمتر لب‌پر می‌شود.

سطح داخلی شیشه خودرو را کمی با آب‌پاش خیس کرده و به آرامی برچسب را بچسبانید. نکته کلیدی در انجام این کار خرج حوصله کافی و دقت داشتن به تمامی زوایا و گوشه‌های شیشه است. تلاش کنید در این نواحی حساس ظرافت بیشتری به خرج داده تا حباب، گرد و غبار و اثر انگشتی روی شیشه باقی نماند. حباب‌ها و شیارهای ایجاد شده را با هیتر از بین برده و سعی کنید هیچ‌گونه ایراد، تاخوردگی و زدگی ایجاد نشود. بعضی‌ از حباب‌های ریز به مرور زمان، خودشان از بین می‌روند، در مورد آن‌ها حساسیت به خرج ندهید.

پس از نصب برچسب به مدت یک شبانه‌روز شیشه را پایین نکشیده تا فرصت کافی برای چسبیدن در اختیار برچسب قرار گیرد.

به یاد داشته باشید که هرگونه اشیاء تیز می‌تواند سبب وارد شدن آسیب به شیشه‌های دودی شوند. بنابراین در هنگام نصب و حتی تمیز کردن شیشه‌های دودی انگشتر و متعلقات این چنینی را از دست خود خارج کنید. با نصب یک برچسب با کیفیت و نگه‌داری اصولی از آن شیشه‌های خودرو شما تا هر زمانی که بخواهید دودی خواهند ماند.

 

 

دودی کردن شیشه خودرو

 

دیدگاه های کاربران (0)

نظر خود را بنویسید