کلاس خودرو ون چیست ؟

 

 

 

خودرو ها از نظر شکل ظاهری ، ابعاد ، اندازه ، کاربرد و ... کلاس بندی یا طبقه بندی می شوند. برخی از این کلاس ها استاندارد بوده و تمامی دنیا با این استانداردها آشنا هستند و بر اساس آنها طراحی خودرو را انجام می دهند و برخی نیز کلاس های ترکیبی هستند که همانطور که از نامشان هم پیداست از ترکیب کردن چند کلاس مختلف خودرو حاصل می شوند.
بصورت کلی خودروهای سواری یا همان ماشین های شخصی به هشت کلاس اصلی طبقه بندی می شوند که کلاس های Sedan ، Coupe ، Cabriolet یا Convertible ، Fastback ، SUV ، Hatchback ، Station و MPV در این طبقه بندی اصلی قرار می گیرند. بنابراین با توجه به تعاریف گفته شده خودروهای سری Van در این دسته بندی قرار نمی گیرند ، ما می توانیم خودروهای ون را ترکیبی از خودروهای MPV ، Hatchback و البته Station ها در نظر بگیریم .
خودروهای Van به عنوان Carvan یا کاروان نیز شناخته می شوندخودروهای Van اساسا برای حمل بار و مسافر به تعداد زیاد مورد استفاده قرار می گیرند.

 

van

 

در تعریف کلاس های خودروی استاندارد اگر MPV ها را به خاطر داشته باشید حتما درک در مورد Van ها هم ساده تر است چون Van ها در واقع تفاوت چندانی در ظاهر با MPV ها ندارند و شاید تعداد ستون و البته نحوه استفاده از درب از مهمترین تفاوت های اصلی بین MPV ها و Van ها باشد !! خودروهای Van بر اساس استانداردهای بین المللی حداقل دارای 3 ستون هستند اما انواع 4 ستونه و 5 ستونه آنها نیز مشاهده می شود که نمونه های بزرگتری را شامل می شوند ،

ون ها اساسا در دسته بندی خودروهای شخصی زیاد نمی توانند قرار بگیرند و در بیشتر موارد مصارفی کاملا تجاری دارند ، برای مثال ون ها برای حمل محموله های مختلف و البته حمل مسافر به تعدادی بسیار بیشتر از خودروهای سواری معروف هستند. اگر هنوز در درک مفهوم و شکل ظاهری ون ها مشکل دارید کافیست کارتون های قدیمی خودمان را به یاد بیاورید همیشه آقای پستچی با یک ماشین ون محموله های پستی را به درب منزل مردم می رساند.

ون هایی که برای حمل مسافر طراحی می شوند بصورت معمول دارای حداقل سه ردیف صندلی هستند ، ظرفیت سرنشین آنها بین 7 تا 9 نفر است اما ون ها قابلیت حمل 11 تا 13 سرنشین را نیز دارند ، اگر خودروهای Station را بشناسید که سقف خودرو تا بالای صندوق عقب کشیده شده و صندوقی وجود ندارد ! ساختار خودروهای ون نیز تا حدود زیادی شبیه به همان هاست با این تفاوت که ون ها طول ، عرض و ارتفاع به مراتب بیشتری به نسبت Station ها برخوردارند.

 

van

 

جالب است بدانید که در آمریکا Van هایی وجود دارند که اندازه هایی بسیار بزرگتر از استاندارد دارند و به نوعی Minibus محسوب می شوند ، برخی ون را در دسته بندی کامیونت های کوچک هم قرار می دهند. بصورت معمول ون هایی که برای مصارفی غیر از حمل مسافر مورد استفاده قرار می گیرند فاقد پنجره های کناری خودرو در قسمت عقب می باشند. ون ها معمولا ساختاری مکعبی شکل دارند و از نظر اندازه نیز در قالب ون های کوچک یا Minivan و ون های بسیار کوچک یا Microvan ) و ون های بزرگ یا Large Van طراحی و وارد بازار می شوند. به این موضوع دقت کنید که Microvan در واقع یک اصطلاح در کشور ژآپن برای نوع خاصی از ون هاست .

مینی ون ها ظاهری شبیه به Van دارند اما طراحی ظاهری آنها به گونه ایست که از آنها می توان به عنوان یک خودروی شخصی نیز استفاده کرد و در واقع کوچک شده و فانتزی شده یک Van بزرگ هستند ، نمونه های بسیار کوچک یا Supermini Van نیز وجود دارند. با اینکه Minivan ها کوچکتر از Van هستند اما بلندتر از بسیاری از گونه های سدان ، هاچبک و البته Station Wagon طراحی می شوند و فضای داخلی بیشتری نیز دارند. برای اینکه راحت تر بتوانید تفاوت بین یک ون و MPV را متوجه شوید به این موضوع دقت کنید که MPV ها اساسا دارای درب های کشویی نیستند اما 99 درصد Van ها دارای درب های کشویی در کنار خودرو هستند .

 

در ادامه به معرفی بهترین ون های موجود در دنیا می پردازیم :

 


1_ Citroen Space Tourer :

 

Citroen Space Tourer

 

2_ Peugeot Traveller :

 

Peugeot Traveller

 

3_ Mercedes Benz V Class :

 

Mercedes Benz V Class

 

4_ Toyota Proace Verso :

 

Toyota Proace Verso

 

5_ Renault Trafic Passenger :

 

 

Renault Trafic Passenger

 

 

 

 

 

دیدگاه های کاربران (0)

نظر خود را بنویسید