تاریخچه شرکت خودروسازی رولز رویس

 

تاریخچه تاسیس شرکت رولز رویس :

 

تاسیس رولز رویس به طور اساسی در اواخر سال ۱۹۰۳ و اوایل ۱۹۰۴ انجام شد. هنری رویس و چارلز رولز به عنوان دو موسس این شرکت با تلاش های فراوان توانستند اولین کارخانه خود را در شهر منچستر راه اندازی کنند. این شرکت در ابتدای فعالیتش با نام رولز رویس لیمیتد شروع کرد. فردریک هنری رویس فرزند یک آسیابان بود که در حوزه کاری خود شکست خورده بود. مرگ زود هنگام پدر فردریک باعث شد او از همان ابتدا مسئولیت خانواده را به دوش بکشد.
او مدتی کوتاهی را در راه آهن مشغول بود و سپس به شرکت برق برای کار رفت. کار در شرکت برق فردریک را با قطعات الکتریکی آشنا کرد و او با کسب تجربه پس از مدتی تصمیم گرفت شرکت مستقل خود را در منچستر تاسیس کند.

 

رولز رویس

 

او در این شرکت با تولید دینام و جرثقیل توانست سرمایه مورد نیاز خود را برای راه اندازی کارخانه ساخت موتور خودرو در منچستر به دست آورد. اولین خودرویی که این شرکت تولید کرد یک چهارچرخه فرانسوی بود که جایگزین یک مدل فرانسوی دیگر شد. رولز رویس در سال‌های ۱۹۰۱ تا ۱۹۰۳ موتورهای مدل دو سیلندر دکاویل و دودیون را تولید کرد. این ماشین یک مدل دو سیلندر ناصاف بود که رویس با خلاقیتی که داشت توانست تغییرات اساسی در آن ایجاد کند. او پس از ایجاد این تغییرات در سال ۱۹۰۴ اولین ماشین خود را به نام رویس با موتور دو سیلندر و توان ۱۰ اسب بخار تولید کرد.
پس از ساخت این خودرو مشارکت چارلز رولز و هنری رویس در سال ۱۹۰۶ شروع شد که به دنباله آن شرکت رولز رویس شکل گرفت. تقسیم وظایف در این شرکت اینگونه بود که رویس امور تفکیکی و فنی را بر عهده داشت و رولز مدیریت امور بانکی و تجاری را در دست گرفته بود. همچنین سرمایه مورد نیاز برای تولید خودرو‌ چهار سیلندر بعدی را نیز تهیه کرده بود.

 

اولین خودروی ساخته شده در شرکت رولز رویس :


اولین ماشینی که با برند (رولز رویس) وارد بازار شد سیلور گوست نام داشت که دارای یک موتور شش سیلندر خطی بود. این ماشین در سال ۱۹۰۶ به عنوان بهترین ماشین دنیا انتخاب شد. موفقیت این خودرو باعث شد ارزش شرکت رولز رویس افزایش چشمگیری داشته باشد. این همکاری عالی متاسفانه بیش از شش سال طول نکشید و چارلز در سقوط هواپیما جان خود را از دست داد. هنری چاره ای نداشت جز اینکه به تنهایی شرکت را اداره کند.

 

رولز رویس


سال ۱۹۱۴ قسمت طراحی و تولید موتورهای هواگرد به این شرکت اضافه شد. جنگ جهانی اول باعث شد این شرکت برای ارتش انگلستان موتورهای هواپیما بسازد. اما پس از اتمام جنگ دوباره رولز رویس به دنبال تخصص اصلی خود یعنی تولید خودرو رفت. متاسفانه هنری رویس در سن ۷۰ سالگی در حالی که تمام تلاش خود را می کرد تا طرح های جدیدی را برای افزایش شتاب خودروها پیاده کند از دنیا رفت. سال ۱۹۷۱ هزینه بالای تولید موتور جت آربی۲۱۱ باعث شد شرکت رولز رویس دیگر توانایی ادامه کار را نداشته باشد. همین مسئله باعث شد که این شرکت توسط دولت بریتانیا ملی محسوب شود و تحت عنوان رولز رویس لیمیتد کار خود را ادامه دهد. سال۱۹۷۳ قسمت تولید ماشین این کمپانی از شرکت مادر جدا شد و رولز رویس موتورز نام گرفت. بهتر است بدانید در سال ۱۹۷۸ در دوران خصوصی سازی‌های گسترده بریتانیا رولز رویس هم خصوصی اعلام شد و پس از آن رولز رویس پی‌ال‌سی نامیده شد.

 

اولین دوره خصوصی سازی شرکت رولز رویس :


شرکت ویکرز :


ملحق شدن رولز رویس در سال ۱۹۸۰ به شرکت ویکرز یکی از مهمترین اتفاقات در تاریخچه رولز رویس بشمار می آید. ویکرز پی‌ال‌سی یک شرکت دولتی بریتانیایی بود که حوزه کاری آن تولید تانک و جنگ‌افزارهای مختلف بود. البته این شرکت در زمینه ساخت قطعات خودرو نیز فعالیت داشت. ویکرز تا زمانی که شرکت رولز رویس خصوصی شد مدیریت آن را بر عهده داشت.

 

رولز رویس

 


فولکس واگن :


سال ۱۹۹۸ مدیران شرکت رولز رویس موتورز تصمیم گرفتند که شرکت را بفروشند. کمپانی بی ‌ام ‌و برای خرید این شرکت اعلام آمادگی کرد زیرا سال ها پیش موتور و بعضی از قطعات دیگر رولز رویس و بنتلی را این شرکت آماده می کرد پس به طور کلی با شیوه تولید آن آشنا بود. بهتر است بدانید باتوجه به اینکه پیشنهاد مالی فولکس واگن بیشتر بود اما مدیران رولز رویس تصمیم گرفتند که شرکت را به بی ام و بفروشند. دلیل اصلی که مدیران رولز رویس تصمیم گرفتند شرکت را به بی ام و بفروشند این نکته بود که بر اساس توافقی که بین آنها صورت گرفته بود از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲ بی ام و همچنان موتور و تجهیزات خودرو‌های رولز رویس را تامین می کرد و اجازه داشت از نام‌ آن نیز استفاده کند و پس از این تاریخ نیز به طور کلی مدیریت این شرکت را به دست بگیرد.


بی ام و :


پس از پایان یافتن توافق بین فولکس واگن و رولز رویس از تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۰۳ شرکت بی ام و حق بهره‌ برداری از نام تجاری رولز رویس را به دست آورد. فولکس‌ واگن بر اساس توافق انجام شده باید نام ماشین های تولید بنتلی را از رولز رویس بنتلی به (بنتلی) تغییر میداد که البته کمی در برند سازی شرکت فولکس تاثیر منفی گذاشت. اما در حال حاضر برند تجاری رولز رویس صرفا متعلق به شرکت خودرو‌سازی بی ام و می باشد.

 

رولز رویس

 

دیدگاه های کاربران (0)

نظر خود را بنویسید